Magic Mikey

Veel mensen vragen mij wel eens: ''Hoe lang goochel je eigenlijk al?".
Vol trots vertel ik dan over één van de eerste goocheldozen die ik kreeg toen ik een jaar of 7 was. Volgens mij was het zelfs voor mijn verjaardag als ik het mij goed herinner. Het was geen fantastisch pakket, maar voldoende om mijn interesse te wekken.

De eerste routine welke ik mijzelf meester had gemaakt, was het konijn uit de hoed.
Na weken lang oefenen voor de spiegel, had ik eindelijk genoeg moed verzameld op op te treden voor mijn familie. Dit was de eerste keer dat ik mijn artiestennaam Magic Mike gebruikte.

Jaren lang heb ik als klein jongetje opgetreden voor klasgenootjes en familie onder de artiestennaam Magic Mike. Mijn eerste visitekaartje, website en alles daaromheen was gebasseerd op die artiestennaam. Tot in 2012 de gelijknamige film Magic Mike uit kwam in de bioscopen.

Ik was in die tijd bijna achter in de twintig en werd geboekt op een vrijgezellenfeest in Utrecht.
Niet zo vreemd voor een goochelaar, je komt immers op tal van gelegenheden.

Toen ik aan kwam rijden op de parkeerplaats, stond één van de dames mij al op te wachten.
Ik stapte uit, pakte mijn goochelkoffer en gaf een hand.
De dame in kwestie vroeg direct: "Wat leuk, bent u de chauffeur?"
Lachend antwoordde ik: "Chauffeur, schoonmaker, boekhouder en nog veel meer"..

Samen met de dame liep ik een oude, maar sfeervolle discotheek binnen.

Toen wij binnen stonden en deze vrolijke dame vroeg hoe laat Magic Mike zou komen, begon de verwarring toe te slaan. Op deze vraag kon ik alleen maar antwoorden dat Magic Mike al voor haar stond. Gezien mijn ''maatje meer'', had zij in haar woorden: "een slanke en gespierde stripper verwacht''.

Allebei enigszins verbaasd barstten we in lachen uit, ik verwachtte te moeten optreden als goochelaar, zij verwachtte een stripper..

Afijn, uiteindelijk heb ik een tablemagic optreden gegeven in mijn boxershorts, maar wel direct besloten dat mijn artiestennaam voortaan Magic Mikey zou worden om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.


Meer weten over de act Magic Mikey? Kijk dan op de pagina 'Acts'